Engasjerte medlemmer og nysgjerrige nybegynnere

Andre tirsdag i måneden er dagen for medlemsmøter i Halden og omegn Birøkterlag. Vi kaller det for biemøte – en hyggelig tittel som forteller hvem vi er der for. Biene våre! Vi vil at de skal utvikle seg på best mulig måte, ikke bare for å produsere mest mulig honning når den tid kommer, men også for at vi skal holde friske og sterke bier i vår del av landet.

Som ellers på biemøtene var oppmøtet bra og diskusjonene om birøkt gode. Som nybegynner er det betryggende og en glede å få sitte i lag med alle disse erfarne birøkterne og suge til seg av deres erfaringer.

Før biemøtet i dag møttes tirsdagsgruppa i Sertifiseringskurset til nest siste kursdag før eksamen. Den skal avlegges på torsdag. Da kan vi 12 som deltar smykke oss med tittelen «Sertifisert birøkter» – hvis vi består, da! Det innebærer at vi kan gjøre egenkontroll på bigården i tråd med «Forskrift om birøkt». Godkjenningen gjelder for ti år. I den perioden plikter man å opprettholde den faglige kunnskapen knyttet til birøkt og bisykdommer samt å kjenne til lovverket slik det til en hver tid foreligger. Det er med andre ord et ganske stort ansvar man tar på seg som sertifisert birøkter.

Men kunnskapen man tilegner seg er uvurderlig og bidrar til aktivitet og utvikling i laget. Takk til Jan-Ivar og Lars som drar oss i riktig retning!

Sertifiseringskurs 10. mars 2015. Foto Lillian Nyborg

Sertifiseringskurs 10. mars 2015. Foto Lillian Nyborg

 

Kommentarer

kommentarer

Lillian NyborgEngasjerte medlemmer og nysgjerrige nybegynnere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *